Revaçta Türkçe mi?
Eski bir kelime olan Revaç’ın sözlerinin ne ve nüfusta olmanın kelimelerinin ne anlama geldiği hakkında bilgi bir araya getirdik. Arapça’dan Türkiye geçen bir kelime olan Revaç kelimesi bugün yaygındır.
Revaç mı revaş mı?
Dürüst olmak gerekirse, bu Revaç.
Roka hangi dilden gelir?
Yunan róka ρκα, “yapraklarla yenen bir bitki, eruca sativa” kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime Latin Eruca “1. Tırtıl, 2 kelimesinden alıntılanmıştır.
Rüküş hangi dilde?
RÜKUSH – NİHANYANA SÖZLÜK. Türkiye lüks kelimesinden gelişti. Bu kelime Fransızca Luxe kelimesinden alıntılanmıştır.
Revir Türkçe mi?
Revir, bazı tıbbi yongalar ve ilk yardım malzemeleri olan hastaları gözetim veya gözetim altında tutmak için okullarda, kışlalarda veya benzeri odalarda sıklıkla kullanılır. Türk kullanımda kullanılan kelime Türkçe’de Türkçe Alman’dan geldi.
Çok revaçta nedir?
Nüfusda olmak: versiyon olmak için geçerli olmak: İstanbul Mâmûlât çok popülerdi (Yahya Kemal).
Revaç mı rövaç mı?
Bu, sporda veya aynı rakiple oyunda yenilen oyunu oynayan ikinci oyun anlamına gelir. Bu kelime genellikle yanlış bir şekilde Revansh şeklinde yazılır. Doğru kullanım emeklilik şeklinde yapılmalıdır.
İlintisi ne demek?
İlgi, ilişki, bağlama, ilişki.
Revaçta gözde ne demek?
Bağlantı iltihabı, alerjenler, tahriş edici maddeler, bakteriler, soğuk algınlığı veya göz kapağının neden olduğu virüsler gibi virüsler konjonktiva’nın doku iltihabı.
Gül Türkçe kökenli mi?
Perser Gul گل “Çiçek, özellikle gül” kelimesinden alıntılanmıştır. Bu kelime, Orta Farsça’da aynı anlamı olan Vard kelimesinden gelişti. (Kaynak: Christian Bartholoomae, Ekiran Sözlüğü s.
Reyhan hangi dilden gelir?
Reyhan – Nişyanya sözlüğü. Rayḥān Arap Rwḥ kökünden ريحان “Basil, Ocimum Basilicum” kelimesinden alıntılanmıştır. Bu kelime Arapça rīḥ ريح veya rūḥ روح “(güzel) koku, parfüm, rayiha” faˁlān kelimesinin masdarıdır. Bu kelime, aynı anlamı olan Ryhā ר Büyütücü kelimesi ile eşen kökenlidir.
Yurttaş Türkçe kökenli mi?
Vatandaş – Nişyan Sözlüğü. Türkiye Türkçe, yeni Türk +Daş eki ile yurt kelimesinden geliyor.
Ruj hangi dilden?
Ruj kelimesi, Fransızca’da “kırmızı” anlamına gelen “allık” kelimesinden gelir.
Röveşata hangi dilde?
Türk ve İtalyanca’da aynı anlama sahip olan “Roosciata” kelimesi “Roosciata” kelimesinden geçmiştir. İtalyanların kökeni, baş aşağı olması anlamına gelen “rovescire” kelimesine dayanmaktadır.
Rötuş hangi dilde?
Fransız dönüşü “yeniden denet, fotoğrafı elle düzeltin veya düzeltin” kelimesinden alıntı yapılır. Bu kelime, “Touch” fiilinin RE+ ön teminatı ile fiilden türetilen addır.
Çeviri Türkçe bir kelime mi?
“Çeviri” kelimesi, Türk Arap kökenli bir sözcük olan “çeviri” kelimesi ile eşanlamlıdır.
Öneri Türkçe mi?
Tavsiye – Nişyan Sözlüğü. Yeni Türk teklifi yeni Türk +I (G) sonek ile fiilden geliyor.
Hayırlı Türkçe mi?
İyi bir TDK sözlüğü ne anlama geliyor? Şanslı kelimenin TDK sözlüğüne kıyasla 2 farklı anlamı vardır. İyi kelimenin kökeni Türk dilidir.
Viral Türkçe bir kelime mi?
Viral kelimesi Latin kökenli virüs kelimesinden türetilir ve Fransızca geçer. Viral kelimesi “virüs tabanlı” anlamına gelir. Tıbbi bir kavram olan bu ifade, sosyal medya kavramı “virüs ve hızlı bir şekilde yayılır” olarak mecazi bir anlam olarak kullanılır.