Rapor alan personele ceza verilir mi?
Sigortalının, on günlük sürenin bitiminden itibaren beş iş günü içinde iş göremezlik bildirimini elektronik ortamda yapmaması, sigortalının bu bildirimi raporun bitiminden itibaren on gün sonra talep etmesi hâlinde ise idari para cezası uygulanır.
Usulsüz rapor alan memura ne ceza verilir?
Raporu düzensiz olan memurun devamsızlık durumu. “Evet” cevabını verirseniz, raporu 20 gün veya daha fazla olan herhangi bir memur kamu görevinden çıkarılmalıdır; çünkü 657 sayılı Kanun’un 125/E-d maddesine göre, bir yılda toplam 20 gün mazeretsiz işe gelmeyen bir memur kamu görevinden çıkarılmalıdır.
Memur rapor alırsa ne olur?
İzin süresinin sonunda hastalığının devam etmesi muhtemel olan memurun izni birinci fıkrada belirtilen süreler kadar uzatılır. Bu süre sonunda iyileşemeyen memurlar emeklilik hükümlerine tabi tutulur.
Rapor alan memur heyete gönderilir mi?
(c) Raporu alan memur hastaneye kaldırılırsa, raporu aldığı gün itibarıyla izne ayrılmış sayılır.
Memura tutanak tutulursa ne olur?
Yetkiliye karşı bir rapor sunmak, yaptırım için acil bir sebep değil, yetkiliye karşı yürütülecek soruşturmanın başlangıcıdır. Yetkiliye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı disiplin soruşturmasının sonucu olacaktır.
Raporlu memura tebligat nasıl yapılır?
Bu bağlamda, söz konusu memurun izinli olması bildirime engel teşkil etmeyecek olup, 30 gün içinde Başkanlığınıza başvuruda bulunması halinde askerlik hizmetinin tamamlanmasından itibaren 30 gün içinde, ancak başvuru tarihinden itibaren 30 günü geçmeyecek şekilde göreve başlaması gerektiği anlaşılacaktır.
Memur hangi hallerde kınama cezası alır?
1.2. Kınama: Bu, görevliye görevlerini ve davranışlarını gerektiği gibi yerine getirmediğine dair yazılı bir bildirimdir. Resmi konularda ihmalkar davranış, görev başında üstlerine karşı saygısızlık veya devlete ait araçların, ekipmanların ve benzeri eşyaların özel amaçlar için kullanılması durumunda verilebilir.
Memura tutanak sicile işler mi?
3. Disiplin cezasının özlük dosyasına kaydedilmesi Kamu görevlilerine verilen disiplin cezası, 657 sayılı Kanunun 133 üncü maddesine göre verildiği tarihten itibaren derhal hüküm ifade eder ve tutanağa geçirilir.
Memur 1 yıl içinde kaç gün heyet raporu alabilir?
Bir hekimin bir takvim yılı içinde görevlilere sunacağı toplam rapor sayısı kırk günü geçemez. Bu süreyi aşan hastalık raporları Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenir.
Rapor alan memur şehir dışına çıkabilir mi?
31 Sayılı İstirahat Raporları ve İzinleri Hakkında Genelgenin 11. maddesinde; memurun, görev yaptığı birimde izin verme yetkisine sahip birim amiri tarafından istirahat raporunun hastalık iznine dönüştürülmemesi halinde il dışına çıkamayacağı hükme bağlanmıştır.
Tek seferde en fazla kaç gün rapor alınır?
Raporlar en fazla 40 gün alınabilir. Uzman raporları üst üste 10 gün alınabilir. Hastalık devam ederse takip amaçlı ikinci bir 10 günlük rapor alınabilir.
Memur kaç gün rapor alınca maaştan kesilir?
Bir memur rapor aldığında maaşı her zaman düşürülmez. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 152. maddesindeki düzenlemeye göre; bir takvim yılındaki toplam hastalık izni süresi 7 gün veya daha az ise memurun maaşından kesinti yapılmaz.
Rapor fenne uygun değilse ne olur?
(7) Hastalık izninin bilime aykırı olduğu hususunda şüphe varsa, görevlinin hastalık izninde olduğu kabul edilir; ancak Sağlık Bakanlığınca görevlendirilecek hakem, görevlinin bulunduğu yere yakın hastaneye sevk edilir ve sonuca göre işlem yapılır.
Raporluyken il dışına çıkılır mı?
Çalışanın iyi niyetli davranması ve sadakat borcunu ihlal etmemesi halinde kendisine istirahat raporu verilir – çalışanın raporunda “sürekli yatakta istirahat etmesi gerekir” veya “seyahat edemez” vb. ifadeler yer alır. Beyan yoksa kişinin bu süre içerisinde ikamet ettiği ilin sınırları içinde veya yurt dışına seyahat etmesini yasaklayan yasal düzenleme vardır.
Raporlu memurun ilişiği kesilir mi?
Soru – Atanmış personelden biri olan Dr. Kendisi rapor edilirse yokluğunda ilişkisi sonlandırılabilir mi? CEVAP: Atanmış personel Dr. Kendisi rapor edilirse yokluğunda ilişkisi sonlandırılabilir mi?
Raporlu çalışmak suç mu?
Ayrıca, bir çalışanı hastalık izninde çalıştırmak onun sağlığı ve güvenliği açısından zararlıdır. Ayrıca, bir çalışanı hastalık izninde çalıştıran işveren bu durumu Sosyal Sigorta Kurumuna bildirmezse, idari para cezası ile karşı karşıya kalacaktır.
Çalışan 2 gün rapor alırsa ne olur?
İş kazaları hariç, Sosyal Sigorta Kurumu 1 veya 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara raporlama ücreti ödemez. Sosyal Sigorta Kurumu, iş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara günlük ödemeler yapar.
Raporlu personel işe çağrılır mı?
İşverenin, işçinin hastalık izninde olduğu süre boyunca onu işe çağırma hakkı ve yetkisi yoktur. İşveren, hastalık izninde olan işçiyi, böyle bir hakkı veya yetkisi olmadığı halde işe çağırırsa, işçi, işverenin çağrısına uymak ve hastalık izninde olduğu süre boyunca çalışmak zorunda değildir.
Tek seferde en fazla kaç gün rapor alınır?
Raporlar en fazla 40 gün alınabilir. Uzman raporları üst üste 10 gün alınabilir. Hastalık devam ederse takip amaçlı ikinci bir 10 günlük rapor alınabilir.