Berzah aleminde zaman nasıl geçer?
İslam’da, Kıstak hayatı, bir kişinin ruhunun Azrail, ölüm meleği tarafından bedeninden ayrılmasıyla başlar. Bundan sonra, Münker ve Nekir melekleri kişiye (ruhuna) soru sorar. Daha sonra ruh, Kıyamet Günü’ne kadar bu Kıstak dünyasında kalır.
Berzah aleminde ruhlar birbirini görür mü?
Bu iki kaynakta, berzah alemindeki insanlar, ölen kişiden geride kalan yakınları hakkında bilgi alır, onlarla konuşur ve görüşürler. Onların iyi işlerine sevinirler ve kötü işlerinin haberine büyük bir üzüntü duyarlar. Amelleri aynı olan insanlar bir araya gelirler.
Berzah âlemi ne kadar sürer?
Birincisi: Dünya hayatıdır. Bu, ölümle sona eren hayattır. İkincisi: Berzah hayatıdır. Bu, ölümden sonra başlayan ve zamanın sonuna kadar devam eden hayattır.
Berzah aleminde uyku var mı?
Berzah aleminde yemek, içmek, uyumak yoktur. Ancak müminlerin ruhları o dünyaya özgü manevi beslenme ve bereketlerle kutsanmıştır. Oradaki dünya bu dünyadan çok farklıdır. Dünya hayat gibi değildir.
Ölümden sonra ruh eve gelir mi?
Yurt dışında ölenin ruhu memleketine döner. Ruh her zaman evine döner; genellikle cuma akşamları ve bayram akşamları bu ruh hali ortaya çıkar. Bu günlerde ruhun ağlayarak ölmemesi için dualar edilir. Elveda.
Berzah aleminde yemek içmek var mı?
Ölen kişinin mezarındaki hayatı, dünyadaki hayatına benzemez. Bilakis, bu hayat özel bir kıstak hayatıdır. Dünyada yemek, içmek ve benzeri şeyleri gerektiren bir hayat değildir. Bilakis, ölen kişinin bu hayatı, soru ve cevapları düşünebileceği özel bir hayattır.
Ruhlarla konuşulur mu?
Evet. Ruhlarla konuşabiliriz. Ancak, çoğu zaman bu, ruhun KENDİSİ bizimle konuşmak istediğinde gerçekleşir. Ruhlar bizi hatırlar ve sonra ruhlar mesajlar hisseder veya titreşimlerini size gönderir.30 Aralık 2015Evet. Ruhlarla konuşabiliriz. Ancak, çoğu zaman bu, ruhun KENDİSİ bizimle konuşmak istediğinde gerçekleşir. Ruhlar bizi hatırlar ve sonra ruhlar mesajlar hisseder veya titreşimlerini size gönderir.
Berzah âlemi karanlık mıdır?
İşraki felsefesinde, kıstak “saf karanlık” (zulmet-i mahz) olarak kabul edilen nesnelere ve bedenlere atıfta bulunur. Işık ve ruh dünyasının altındaki maddi ve karanlık dünya, melekler dünyası olarak da adlandırılır, Berzah’tır.
Berzah âlemi neye benzer?
Berzah âlemine bir bakıma kabir âlemi denilebilirse de, aralarında bir fark vardır: Kabir, bedenin gömüldüğü yer iken, Kıstak, ruhun gönderildiği ve geçtiği alandır. Kıstak’a göç eden insanları kendi âlemlerinde ziyaret edemediğimiz için, bunun bir işareti olarak kabirlerini ziyaret ederiz.
Ölen kişi kıyamet gününe kadar ne yapar?
Bir ölü ister mezara gömülsün, ister yırtıcı hayvanlar tarafından parçalansın, ister ateşte yakılıp külleri dağıtılsın, ister nehirlere atılsın, ister denizde kaybolsun, onun için hayat mezarda başlar. Ehl-i Sünnet inancına göre, müşrik, kâfir, münafık ve günahkâr olan mümin ve Müslümanlar için mezarda azap vardır.
Berzah aleminde kişi dünyadan geldigini bilir mi?
Peygamberimizin hadislerinden, inanan ruhların berzah aleminde birbirleriyle iletişim kurduğunu anlıyoruz. Ayrıca ölülerin yaşayanlardan mesajlar aldığı ve mezarlarına giden insanları gördüğüne dair gelenekler de vardır. Onlar, kendileri için yapılan duaların ve manevi armağanların kimden geldiğini bilebilirler.
Ölünce hemen sorgu ne zaman başlar?
Ayet ve hadislerde, Münker ve Nekir meleklerinin, ölünün kabre konulmasından hemen sonra gelip onu sorguya çekecekleri bildirilmektedir. Hadislerde, ölünün sorgusunun, kurbanlık hayvanın kesilmesi ve parçalanması kadar uzun süreceği rivayet edilmektedir.
Berzah aleminde cinsellik var mı?
Ayetlerde geçen “temiz eşler” ifadesi (Bakara, 2/25; Al-i İmran, 3/15) sadece hurileri değil, aynı zamanda dünya kadınlarını da kapsamaktadır. Cinsellik de ruhun arzuladığı şeylerden biridir. Bu nedenle ayet, cennette cinsel yaşamın olduğunu göstermektedir.
Berzah aleminde ruhlar konuşur mu?
Barzakh aleminde, ruhların bir kısmı kutsanmış ve özgürken, diğerleri işkence görmüş ve bazı şekillerde hapsedilmiştir. Kutsanmış ruhlar bir kuş gibi istedikleri yere gider ve cennetin meyvelerini yerler. Pratik olarak kendilerine eşit olan ruhlarla tanışıp sohbet edebilirler.
Berzah aleminde ne yapıyorlar?
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadislerinden, inanan ruhların berzah aleminde birbirleriyle iletişim kurduğunu anlıyoruz. Ayrıca ölülerin yaşayanlardan mesajlar aldığı ve mezarlarına giden insanları gördüğüne dair gelenekler de vardır. Kendileri için yapılan duaların ve manevi armağanların kimden geldiğini bilebilirler.
Berzah aleminde sevenler kavuşur mu?
Dünyada birbirini sevenlerin çoğu, günlerini farklı ülkelerde birbirlerini özleyerek geçirebilirler. Ancak, Allah yolunda birbirini sevenler için ne ahirette ne de ahirette böyle bir ayrılık yoktur. Berzah ve ahiret, birleşme, birlik ve beraberlikle ilgilidir.
Berzah aleminde kaç yaşında olacağız?
Bazı gelenekler bir kişinin öbür dünyada 33 yaşında olacağını söyler. Ancak bu yaş dünyanın yaşına dayanmaz. Bu zamana nasıl dünyanın en mükemmel yaşı denebilir? Bu, onun gibi bir kişinin cennette en mükemmel durumda olacağı anlamına gelir.
Berzah aleminde azap var mıdır?
Bu nedenle mezar ve kıstak, insan için her şeyin bittiği bir ara dönem değil, bu dünyadaki yaşamın iyi veya kötü sonuçlarının belirginleştiği bir alandır. Bu geçiş alanındaki acı ve ödül hem fiziksel hem de ruhsal olarak hissedilecektir.
Berzah aleminde kişi dünyadan geldigini bilir mi?
Peygamberimizin hadislerinden, inanan ruhların Berzah aleminde birbirleriyle buluştuklarını biliyoruz. Ayrıca ölülerin yaşayanlardan mesajlar aldıkları ve mezarlarını ziyaret eden insanları gördüklerine dair hikayeler de var. Onlar için kimin dua ettiğini ve onlara manevi hediyeler gönderdiğini öğrenebilirler.